De één-pans-maaltijden


Op 23 februari 1941 werd er begonnen met het organiseren van één-pans-maaltijden en hiermee werd doorgegaan tot september 1944. Na dolle dinsdag was de structuur uit de winterhulp leiding verdwenen en werden er nagenoeg geen eenpansmaaltijden meer georganiseerd. Hieronder kunt u zien hoe zo'n eenpansmaaltijd uit 1943 verliep.Hieronder ziet u een uitnodiging in de vorm van een brief en een ongebruikt toegangsbewijs van de allereerst gehouden eenpansmaaltijd op 23 februari 1941 in de Dierentuin te Den Haag.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo'n eenpansmaaltijd verliep geheel volgens een programma compleet met muziek. Hieronder ziet u zo'n programmaboekje wat werd meegestuurd met de brief en het toegangsbewijs.
  

 

 
Uiteraard was zo'n eenpansmaaltijd de ideale gelegenheid om hooggeplaatst gezelschap uit te nodigen om een vorkje mee te prikken zodat het uitgebreid in de krant kwam en op het polygoon journaal. Hieronder ziet u een tweetal foto's van de hoofdcommissaris van politie, mr. P.M.C.J. Hamer, en de directeur generaal van de Winterhulp Nederland C. Piek die gezellig mee eten met de uitgenodigde menigte in de Dierentuin te Den Haag.Hieronder ziet u een foto van het totaaloverzicht tijdens de eenpansmaaltijd in de Dierentuin te Den Haag.

Niet alleen in de Dierentuin te Den Haag werden er eenpansmaaltijden gehouden, maar ook bijvoorbeeld in Gouda.Hieronder ziet u een pamflet van één van deze gehouden eenpansmaaltijden in de Kunstmin.

 

Website by Sylvan Staub